Який пісок кращий для стяжки
07.03.2023 0
Який пісок кращий для стяжки

Пісок без перебільшення це унікальний будівельний матеріал. Якщо згадати будівельні роботи, то складно назвати вид робіт, де взагалі не потрібний пісок.

Будівельний пісок у пристрої підлоги

Як підстилаюча основа для влаштування підлог по грунту використовують кар’єрний пісок.
Для влаштування мокрих стяжок у житлових приміщеннях використовують кар’єрний просіяний або намивний пісок без домішок глини та сміття. Для стяжки пісок має бути сухим і чистим.
При бетонуванні підлоги в гаражі та пристрої доріжок підійде кар’єрний пісок.
Навіщо потрібна стяжка підлоги?

Ремонт завжди включає безліч взаємозалежних і послідовних операцій. Кожна така операція виконується із конкретною метою. Наприклад, стяжка підлоги потрібна, щоб:

вирівняти нерівності статі;
зробити поверхню більш жорсткою та міцною;
надати підлозі необхідний ухил;
підвищити тепло- та звукоізоляційні властивості;
приховати виступаючі інженерні комунікації.
Стяжку підлоги виконують як основу для фінального покриття підлоги – плитка, ламінат або інший матеріал. Незалежно від мети кінцеве покриття має бути міцним, надійним і якісним, щоб виключити ймовірність появи тріщин та інших дефектів покриття. Надійність та довговічність залежить від якості виконання стяжки підлоги, а також від якості матеріалу, що використовується для підготовки розчину.

Для якісної стяжки необхідно знайти баланс між гладкою поверхнею покриття та його міцністю. Міцність стяжки безпосередньо залежить від розміру зерна заповнювача – чим більше зерно, тим вища міцність, а також від наявності сторонніх домішок. Очевидно, що за таких умов річковий пісок є гіршим варіантом, тому що містить у собі безліч домішок, мулу та інших органічних речовин. Зрештою це негативно позначиться на кінцевій якості стяжки.

Найкращим варіантом є кар’єрний митий пісок. Даний вид характеризується досить великими зернами та відсутністю сторонніх мас, щоб забезпечити хорошу міцність стяжки. Також, сам процес отримання такого піску обумовлює його високу якість – чистий пісок і без домішок. Тому є чудовим варіантом і дозволяє отримати рівну та гладку поверхню. Визначити потрібну кількість можна за стандартною формулою 1:3,5. У такому розрахунку 1 це цемент, а 3,5 пісок. Цієї кількості цілком достатньо для робіт, що ведуть у частих і заміських будинках, без урахування пластифікаторів та присадок.

Щодо товщини стяжки, з цементно-піщаної суміші має становити 40 мм. Це є технічні вимоги стандарту. Але є й інші рекомендації:

Не менше 70 мм при укладанні без армування на гідроізоляцію
Від 50 мм при укладанні на бетонні плити
Більше 100 мм при використанні керамзиту або перліту
Замовити пісок та інші супутні матеріали для будівництва та ремонту Ви можете у нашій компанії.

Visit Us On Facebook Visit Us On Instagram Visit Us On Youtube Консультация