Пісок та щебінь під час будівництва доріг
07.03.2023 0
Пісок та щебінь під час будівництва доріг

З усіх природних матеріалів, що використовуються в дорожньому будівництві щебінь, мабуть, можна вважати основним. Він має бути якісним, міцним, стійким до колосальних механічних навантажень. Гранітний дорожній щебінь – ефективне та зносостійке дорожнє покриття.

Особливо затребуваний для будівництва доріг кубоподібний гранітний щебінь. Він ідеально укладається на дорожнє покриття, стійкіший і не утворює тріщин. Дороги з нього мають вдвічі більший термін експлуатації. “Кубоподібний” щебінь (фр.5-20, із вмістом зерен ліщадної та голчастої форми менше 15%). Часто останнім часом його називають “щебенем майбутнього”. Крім того, за рахунок застосування кубоподібного щебеню не потрібно багато додавати в асфальт бітуму та цементу. Тому такий матеріал значно полегшує процес укладання асфальту.

Гранітний щебінь застосовується в будівництві доріг найчастіше, і це цілком зрозуміло. По-перше, складно знайти наповнювальний матеріал, який би краще за нього відповідав усім вимогам щодо дорожнього покриття. Саме з нього роблять бетон, з якого будують мости, залізничні конструкції, елементи трамвайних колій.

Граніт ідеальний ще й тим, що міститься у великій кількості у природі. Його можна знайти у будь-яких магматичних породах. Цей камінь дуже міцний та міцний. Щебінь із граніту ділять на кілька фракцій, залежно від розміру зерна. Для дорожнього будівництва ідеально підходить фракція 20-40 та 40-70.

Пісок для дорожнього будівництва підбирають, виходячи з конструктивних особливостей споруди. Дорога складається з кількох частин, у яких використовується шар піску. Пісок несе в собі багато різних функцій і його якість має бути дуже високою.

Засипання піску необхідне:

  • у піщано-гравійній подушці дорожнього полотна, що створює умови для амортизації та часткового дренажу;
  • у ряді випадків використовується додатковий шар піску, що компенсує високі механічні навантаження при перепадах температури та відводить вологу в нижні шари пирога;
  • пісок засипається в бічні дренажні канави, за його допомогою формується частина узбіччя, яка повинна приймати та відводити воду, що стікає з поверхні полотна;
  • пісок використовується для створення асфальто-бетонної основи та покриття, при цьому можливе застосування його у поєднанні з дрібним гравієм, із включеннями річкової гальки.

Наша компанія здійснює доставку щебеню різних фракцій, відсіву та піску у будь-яких обсягах у найкоротші терміни. Тому, якщо вас цікавить замовлення, доставка матеріалу або є інші питання – сміливо звертайтесь за телефоном 067-218-99-88.

Visit Us On Facebook Visit Us On Instagram Visit Us On Youtube Консультация